Igiena. Nimic nou
Daca in trecut cand spuneam "cosmetica" subintelegeam mai ales ideea de ten, astazi se acorda intregului corp importanta cuvenita. Degeaba tenul este impecabil curatat, machiat si intretinut daca mai jos observam niste calcaie crapate, par in zona axiala, pe brate sau chiar pe picioare.
Inca de mici, copiii trebuie invatati sa asocieze frumosul cu ideea de curat.
Si este atat de simplu cand ii invatam de mici. Un copil care este invatat sa faca un dus zilnic, la varsta scolara nu se va mai simti confortabil daca nu va face asta  in fiecare seara.

E mult mai usor sa inducem niste deprinderi inca din copilarie, in loc sa ne luptam cu ei la varsta adolescentei convingandu-i ca parul nespalat nu e neaparat "trendy" (daca trebuie sa fie lucios, se poate spala si unge dupa aceea) si ca blugii rupti sunt la fel de moderni si daca e corpul spalat.

Prin igiena intelegem de la ingrijirea parului, a mainilor, pana la o alimentatie corecta, o viata echilibrata.

Dusul de seara este mai important decat cel de dimineata, pentru ca seara suntem dupa o zi in care ne-am expus in diferite medii. Vremea cand se statea in cada cu orele a trecut, majoritatea dintre noi preferand un dus rapid. Este bine ca dusul sa fie insotit de un masaj cu buretele sau cu prosopul, pentru a inaltura celulele moarte si pentru a activa circulatia.

Igiena orala nu trebuie neglijata, periajul dimineata si seara fiind esential. Nu trebuie cazut in extreme cealalta periind  dintii dupa fiecare masa.
» citeste mai departe