Uleiul de jojoba
Jojoba, radarul sebaceelor
Ca in multe alte domenii, si in cosmetice e cate moda... am avut moda arganului, a untului de shea, a acidului hialuronic, dar nu-mi aminesc de o "perioada a uleiului de jojoba". M-am gandit sa o lansez eu. Sunt fermecata de uleiul de jojoba. Tot citesc despre el si de fiecare data mai aflu  o povestioara interesanta.

Medicii egipteni foloseau jojoba pentru prepararea potiunilor de leac. 

In piramidele Egiptului antic, printre comorile  faraonilor, au fost descoperite vase de lut, in care se pastra o substanta care s-a dovedit a fi uleiul de jojoba

Uleiul nu se oxidase si isi conservase perfect toate proprietatile.



In secolul al XVIII-lea, calugarul iezuit Javier Clavijero, misionar in desertul nord american, mentioneaza intr-una dintre scrierile sale ca vracii indieni folosesc un leac magic. Presand intre pietre semintele unui arbust inalt, cu crengi bogat ramificate, pe care il numeau "Copacul zeilor", bastinasii obtineau o substanta uleioasa cu puteri terapeutice uluitoare: calma suferintele nasterii, vindeca ranile razboinicilor si era de mare ajutor pentru durerile de stomac. Elixirul amerindienilor era o ceara lichida, obtinuta din semintele arbustului de Jojoba, prezent in zonele desertice de pe continentul american. (Formula As nr 1010)

Uleiul de jojoba este de fapt ceara asemanatoare structural cu sebuumul uman, astfel incat penetreaza pielea prin foliculii de par, se amesteca cu sebumul si formeaza un strat protector care lasa pielea sa respire.
Astfel, combate deshidratarea și implicit formarea ridurilor, fiind si  un ingredient pretios in cremele nutritive.

Si acum.. sa combinam acest ulei antic cu apa de trandafiri.. la fel de veche in utilizarea ei in cosmetica.. Apa de trandafir este tonifianta și calmanta,  ideala pentru tenul sensibil, alergic sau cuperozic. Este hidrolatul destinat în special tenului matur, datorită substanțelor sale active ce încetinesc procesul de imbatranire cutanată.

Si as mai pune niste vitamine, e pacat sa nu le punem in orice compozitie, B si E, caci A-ul e indicata doar in cremele de noapte, si extract pur de musetel. 
Extract pur, 100% natural, obtinut din flori de musetel prin extractie cu dioxid de carbon, fara solventi chimici. Acest extract nu contine nici un fel de aditiv, iar pentru obținerea unui singur kilogram de extract s-au folosit intre 19 și 26 de kilograme de flori. E o minune... 

Avem formula ulei de jojoba+apa de trandafiri+extract de musetel+vit E + panthenol = crema Faraon.

Daca tot e de pe vremea lor... si e buna pentru orice tip de ten, ca doar asta face jojoba, stie sa dea pielii exact ceea ce are ea nevoie.
» alte articole despre Despre ingrediente