Untul de shea
Untul de shea este un ingredient nelipsit din industria cosmetica din intreaga lume, atat in zonele de proveninenta, cat si in cele mai sofisticate saloane din Vest.
Shea creste în savanele din Africa de Vest, iar numele lui inseamna “viata” in Dioula. Se obtine prin macinarea fructelor de shea, dupa care, prin incalzire, se separa untul.

Arbore incepe sa rodeasca dupa aproximativ 15 ani, iar abia dupa 30 de ani, acesta ofera roade de o calitate maxima.

Untul de Shea este în mod natural bogat în vitamina A, E, si F, precum si o serie de alte vitamine si minerale. Elementele hidratante din untul de shea sunt aceleasi cu cele produse de glandele sebacee din piele.
» citeste mai departe
Untul de mango
Este obtinut prin prima presare mecanica a fructului de mango.
Componenti principali: acizi grasi-- oleic, palmitic, linoleic, stearic, omega6, omega9.

Aplicat ca atare pe pielea proaspat spalata si inca umeda, in caz de eczeme, piele crapata sau intarita;
Are rol de protectie solara, se poate folosi in compozitii pentru plaja, atat inainte cat si dupa expunerea la soare pentru a reduce descuamarea pielii; in unguentele de masaj pentru pielea uscataentului
» citeste mai departe
Untul de cocos
Cocotierul este un palmier mare, de pana la 30 metri, cu frunze penate, foarte lungi; nuca de cocos se refera la fructul cocotierului.
Cocotierul este cultivat in regiunile tropicale, ca planta decorativa, dar si pentru diferite utilizari culinare sau neculinare; aproape toate partile unui cocotier pot fi folosite.

Untul de cocos este foarte hranitor pentru piele, in special pentru pielea uscata. Ajuta cu succes pielea ridata si amelioreaza problemele dermatologice.

Poate fi folosit in deplina siguranta, inclusiv pentru bebelusi. Are un miros delicat.

» citeste mai departe
Uleiul de chimen negru
Este cunoscut din vechime ca remediu pentru sanatate, fiind utilizat pentru ingrijirea corpului.
Se obtine prin presare la rece din semintele de chimen intregi.

Este un bun anticelulitic, antifungic, stimuleaza regenerarea cutantata, potenteaza actiunea altor principii active din compozitiile cosmetice, revitalizant.

Recomandat pentru tenul matur, piele descuamata, compozitii de ingrijire a oricarui tip de piele,  celulita si alte probleme circulatorii, acnee, produse de masaj.

Chimenul negru nu este aceeasi planta cu chimionul, care se utilizeaza la noi in mod frecvent.
» citeste mai departe