Ce fel de ten am? Ce CREME folosesc?
Aplicarea unor CREME corect alese, adecvate tipului de ten, face ca procesul de imbatranire sa fie incetinit considerabil
Pentru depistarea tipului de ten, o metoda veche si la idemana pe care o putem folosi acasa este testul foitei de tigara. Spalam tenul cu apa si cu un sapun bland, si dupa circa trei ore (timp in care tenul ajunge la ph-ul pe care il are in mod normal) aplicam o foita de tigara in diverse puncte ale fetei: daca foita devinde translucida (ca si cand ar fi cazut pe ea unt), acea zona este una grasa, daca foita adera la piele, dar nu se imprima cu substanta grasa, avem de-a face cu un ten normal. Daca insa nici nu se pateaza, dar nici nu adera la piele, acea zona este una uscata.
In general, tipul de ten este si tipul pielii de pe intreg corpul.

» citeste mai departe
Hidratanta sau nutritiva?
Cand alegem o crema hidratanta, care reda tenului continutul de apa, si cand alegem o crema nutritiva, care hraneste pielea?
Crema hidratanta si cea nutritiva nu se exclud una cu alta. Nevoia de hidratare este zilnica, pentru ca zilnic pielea elimina apa, deci produsele de hidratare sunt foarte importante. Cermele hidratante impiedica apa sa iasa la suprafata mentinand pielea sanatoasa. Cremele cu continut bogat de vitamine ofera o buna hidratare mai ales in cazul tenurilor sensibile si uscate.
» citeste mai departe
Zona ochilor, atentie maxima
Zonei ochilor, unde pielea este mult mai sensibila, trebuie sa i se acorde o ingrijire speciala, pentru ca este zona in care tenul se rideaza inca din tinerete
Toate femeile isi doresc o ingrjire corecta a pielii, respectand toate procedurile de
intretinere. Totusi, ciudat este ca pasul cel mai des neglijat in ingrijire este
curatarea.

Uneori adormim fara sa ne demachiem. Chiar daca pare un amanunt, nu este
chiar asa, de curatarea corecta si sustinuta depinde sanatatea intregului ten.  
Zonei ochilor, unde pielea este mult mai sensibila, trebuie sa-i acordam o atentie
sporita.

» citeste mai departe
Tipul de piele gras, sensibil, pigmentat si ridat GSPNR
In clasificarea tipurilor de ten asa cum o vede Lesile Baumann, in cartea sa SKYN TYPE SOLUTION, una din categoriile de ten este tenul GRAS, SENSIBIL, PIGMENTAT SI RIDAT, pe care il vom prescurta GSPR.
In clasificarea tipurilor de ten asa cum o vede Lesile Baumann, in cartea sa SKYN TYPE SOLUTION, una din categoriile de ten este tenul GRAS, SENSIBIL, PIGMENTAT SI RIDAT, il vom prescurta GSPR.

‚ÄěTIPUL DE TEN CARACTERISTIC IUBITORILOR DE SOARE

Multi dintre oamenii cu un tip de piele gras, sensibil, pigmentat si ridat sunt primii pe plaja dimineata si ultimii care pleaca la apus. Atragand invidia tuturor celorlalte tipuri de piele, tenul GSPR se bronzeaza perfect. Ei sunt surferii, frumoasele de pe plaja, oamenii bogati si cunoscuti cu piele aramie, presedintii de companii tot timpul bronzati.

    Spre deosebire de persoanele nepigmentate, care nu se bronzeaza prea bine, pielea voastra pigmentata devine aurie. Si, spre deosebire de multe tipuri rezistente care se mandresc cu tenul lor fara pata si fug de soare, voi considerati ca nimic nu se compara cu bronzul general pentru a estompa multe dintre micile imperfectiuni, inclusiv cosuri, cicatrice de acnee, puncte negre, pistrui si alte mici pete la care tipul vostru de piele este predispus. Bronzul abate atentia de la petele de pe picioare, la forma acestora.

» citeste mai departe