Cum ne ingrijim iarna
Chiar daca atunci cand venim zgribuliti, prima tentatie este sa facem o baie fierbinte, e indicat sa nu stam mai mult de 5 minute in apa prea fierbinte pentru ca aceasta usuca puternic pielea, deja mai deshidratata pe timpul iernii.
Buzele trebuie protejate cu balsamuri cat mai hranitoare si mai emoliente. Nu e sificient sa aplicam zilnic balsam, trebuie sa fie si unul potrivit temparaturii de afara.
Daca buzele sunt crapate si totusi aplicam ruj, obtinem un efect total inestetic.

Mainile trebuie protejate cu manusi si e bine sa fie spalate cu sapunuri mai hidratante. De asemenea, aplicarea unei creme specifice ar trebui sa se faca dupa fiecare spalare.

Daca tenul este descuamat, din pricina dehidratarii provocate de frig, nu vom aplica un fond de ten oarecare. Trebuie sa avem grija sa folosim un exfoliant, apoi o crema puternic hidratanta pe timpul noptii, iar fondul de ten trebuie sa fie unul pentru ten uscat.
 
Protectia UV este la fel de importanta iarna, ca si vara. Mai ales daca zilele sunt insorite sau daca mergem la munte, tenul trebuie protejat serios de radiatiile UV, aplicand creme cu protectie.
» citeste mai departe
Soare, da, dar cu masura
Produsele de protectie solara pe care vi le oferim noi nu contin elemente chimice.
Efectele binefacatoare ale soarelui sunt binecunoscute, dar expunerea agresiva este extrem de periculoasa, mai ales in ultimii ani.
Persoanele cu pielea prea alba se pot arde dupa doar  10 minute de expunere la soare. Incepand din primavara, chiar asa bland cum pare soarele atunci, trebuie sa ne protejam pielea pe zonele expuse.

Grija pentru protectia organismului in perioada de vara nu trebuie sa se limiteze doar la produsele antisolare. Alimentatia trebuie sa fie una usoara, iar aportul de apa suplimentat.
De asemenea, dupa tratamente cu sulfamide si antihistaminice e bine sa consultam medicul inainte de a pleca la mare.
» citeste mai departe
Vine frigul. Cum ne protejam tenul?
Tenul este doar o parte din corpul nostru. Este esential pentru aspectul nostru fizic, dar nu trebuie sa cadem in extrema cealalta, igrijindu-l in mod excesiv, aplicand creme peste creme, masti zilnice, tratamente cosmetice prea frecvente.
Pentru o ingrijire corecta, crema se aplica in strat subtire dimineata si/sau seara. 
Crema de noapte este necesara la anumite tipuri de ten si numai in anumite cazuri-de pilda in cazul tenurilor uscate sau care incep sa se rideze. Pe de alta parte, daca simtim ca tenul este stabil, pielea nu "strange" sau nu luceste excesiv, este suficienta aplicarea unui tonic, fara a a mai aplica si crema, vreme de cateva zile. Apoi revenim la ritualul obisnuit. 

Pentru un ten cu aspect sanatos, somnul suficient si miscarea aduc beneficii tenului la fel de multe ca cea mai eficienta crema.

» citeste mai departe