Rasfatul pielii (+35 ani)

Cu ulei de argan, apa de trandafiri, vitamina E, vitaminele B3, B5, acid hialuronic, crema are un puternic afect antirid.
 
Ulei de argan
Uleiul de argan este un adevarat elixir pentru sanatate si frumusete.
Este util in special in hidratarea pielii si impotriva ridurilor.
Uleiul de argan este uleiul vegetal cel mai bogat în vitamina E. El combate deshidratarea, este antioxidant si previne aparitia ridurilor.
Se obtine din arborele de argan (Argania spinosa), un arbore care nu creste decat in regiunea de sud-vest a Marocului.
 
Utilizat de femeile din triburile berbere timp de secole pentru numeroasele sale calitati, uleiul de argan prezinta interes pentru proprietatile sale cosmetice si dietetice.
 
Arborele de argan este o specie amenintata de defrisari din pricina supraexploatarii, asa incat padurea de argan a fost declarată rezervatie a biosferei de catre UNESCO si a fost clasificat ca parte a patrimoniului mondial.
Uleiul de argan este compus in mare parte din acizi graşi nesaturati importanti in permeabilitatea epidermei.
 
Proprietatile uleiului de Argan
Uleiul de Argan este utilizat de secole intregi de catre marocani pentru ingrijirea pielii datorita potentialului de regenerare si imbunatatire a elasticitatii. Este un antioxidant natural si are atat capacitati antiinflamatoare importante cat si putere de calmare a pielii.
Este util in:
- ingrijirea tenului matur, datorita potentialului sau regenerant
- ameliorarea problemelor tenului cu acnee, eczeme sau cicatrici
- ingrijirea pielii sensibile si cu riduri fine din jurul ochilor
- regenerarea pielii după expunerea la soare sau cu cicatrici dupa varicela
 
Apa de trandafir
Apa de trandafir este un tonifiant exclusivist, calmant, care este utilizat de secole în cosmetica si in arta culinara.
Efectul ei era cunoscut si de Cleopatra care folosea apa de trandafiri pentru a se spala pe fata, fiindu-i recunoscute proprietatile calmante. Cateva mii de ani mai tarziu, apa de trandafir este la fel de apreciata in industria cosmetica
Este ideal pentru tenul sensibil, alergic sau cuperozic. Este hidrolatul destinat tutror tipurilor de ten, in special tenului matur, datorita substantelor sale active ce incetinesc procesul de imbatranire cutanata.
Are proprietati antiseptice, antibacteriene si cicatrizante. In acelasi timp, limiteaza excesul de sebum datorita proprietatilor astringente. Pe langa faptul ca hidrateaza pielea si imbunatateste circulatia sangelui, apa obtinuta din petalele trandafirilor netezeste ridurile fine. De asemenea, inhiba inmultirea bacteriilor, fiind recomandata pentru curatarea zilnica a tuturor tipurilor de ten.
 
Acidul hialuronic
Acest activ, prezent in mod natural in piele, in matricea intercelulara, are o mare capacitate de retinere a apei, având o importanta deosebita pentru prepararea cosmeticelor hidratante si antirid. Acidul hialuronic are rolul de a mentine un nivel optim de hidratare a pielii, de “umplere” a ridurilor superficiale si, implicit, de tonifiere a tegumentului.
 
Proprietati:
- asigura o hidratare optima a pielii
- tonifica straturile superioare ale epidermei
- reduce ridurile
- formeaza un film protector la suprafata pielii
- catifelant
 
Crema cu acid hialuronic in cantitatea mare are un aspect GELIFICAT..... tocmai pentru ca acest activ formeaza o pelicula care protejeaza hidratarea pielii.
 
Recomandat pentru includerea in creme hidratante, emulsii antirid, compozitii puternic hidratante, ten ridat, imbatranit.
 
Vitamina B5
Vitamina folosită cel mai des în produsele cosmetice pentru piele și păr. Numeroase studii științifice au demonstrat efectele sale regenerante, antiinflamatoare și vindecătoare precum și rolul său de întărire a barierei hidrolipidice (crește capacitatea stratului cornos de a reține apa și astfel îmbunătățește starea de hidratare și implicit elasticitatea pielii).
 
Vitamina E
Este un antioxidant clasic indispensabil pentru prepararea produselor de protectie solara si a cremelor destinate tenului matur sau uscat. Are actiune antiinflamatoare, avand un rol important in procesul de vindecare, amelioreaza microcirculatia sanguina si imbunatateste elasticitatea pielii.
 
Caracteristici:
- activ antiaging, pentru ca lupta impotriva actiunii radicalilor liberi si contracareaza efectele expunerii excesive la soare
- antioxidant puternic
- antiinflamator
 
Recomandat pentru toate tipurile de ten, cu actiune dubla, de activ antiaging si antiinflamator, dar si de prelungire a "vietii" uleiurilor din compozitia preparatelor, ferindu-le de oxidare.
Are efect calmant si elasticizant.

« Inapoi la Creme bio exclusiviste