Crema de noapte bio cu ulei de camelie

O crema cu apa de trandafiri, ulei de camelie si de chimen negru, cu bisabolol, vitamina E si acid hialuronic.
 
Uleiul de chimen negru
Nu este vorba de chimenul pe care il folosim noi in bucatarie. Este o alta specie de chimen, o planta aromatica cultivata pentru virtutile sale in mai multe tari orientale. Semintele de chimen negru au si ele un rol important in preparatele culinare, insa sunt si sursa unui ulei reputat ca fiind:
* imunostimulant, antiasmatic si antialergic cand este utilizat pe cale internă
* antioxidant, cicatrizant, antiseptic, regenerant, antiinflamator si antimicotic cand este utilizat pentru ingrijirea pielii.
Toate acestea fac din uleiul de Chimen Negru un ingredient cosmetic important pentru:
* ingrijirea tenului acneic
* calmarea tenului sensibil si iritat
* ingrijirea tenului matur
* tratamentul eczemei alergice, psoriazisului, micozelor cutanate.
 
Ulei de Camelia (ceai verde)
Uleiul de Camelia este specific frumusetii orientale, floarea de camelie era cunoscuta initial cu numele“Japonica”
Botanistul suedez Carl Linnaeus o redenumeste "Camellia", in cinstea celui care o descoperise, Kamel.
Face parte din familia arborilor de ceai verde si se obtine prin presare la rece a semintelor din pastai . Extrasul de ulei este renumit in cosmetica japoneza, inca din cele mai vechi timpuri, fiind folosit de geishe si de samurai pentru coafurile lor speciale. Uleiul de camelie hidrateaza, revigoreaza si netezeste pielea, fara sa lase epiderma grasa.
Este un produs bogat in colagen vegetal si antioxidanti, care imbunatateste, hraneste si protejeaza pielea.
Este bogat in acizi Omega 3 si Omega 6, are efect anti-age si combate semnele evidente de imbatranire prematura, reducand ridurile. Contine in cantitati remarcabile vitaminele A,B si E, dar si minerale: zinc, fier, calciu, magneziu si mangan. Este foarte emolient, metinand umezeala optima la nivelul epidermei.
 
Apa de trandafir
 
Apa de trandafir este un tonifiant exclusivist, calmant, care este utilizat de secole în cosmetica si in arta culinara, este ideal pentru tenul sensibil, alergic sau cuperozic. Este hidrolatul destinat tutror tipurilor de ten, in special tenului matur, datorita substantelor sale active ce incetinesc procesul de imbatranire cutanata.
 
Acidul hialuronic
Acest activ, prezent in mod natural in piele, in matricea intercelulara, are o mare capacitate de retinere a apei, având o importanta deosebita pentru prepararea cosmeticelor hidratante si antirid. Acidul hialuronic are rolul de a mentine un nivel optim de hidratare a pielii, de “umplere” a ridurilor superficiale si, implicit, de tonifiere a tegumentului.
Proprietati:
- asigura o hidratare optima a pielii
- tonifica straturile superioare ale epidermei
- reduce ridurile
- formeaza un film protector la suprafata pielii
- catifelant
Recomandat pentru includerea in creme hidratante, emulsii antirid, compozitii puternic hidratante, ten ridat, imbatranit.
 
Bisabolol
Bisabololul este un ingredient activ clasic, pentru proprietățile sale calmante si regenerante, antibacteriale si antiinflamatoare. Se foloseste in creme pentru ten sensibil, loțiuni aftershave sau de protectie solara, creme pentru bebelusi.
Este extrem de util in ingrijirea tenului sensibil, fragil sau iritat.

« Inapoi la Creme bio ten sensibil